Welkom op de webstek van Shah Mata

“Shah Mata” staat voor “De koning is dood”. Daar gaat het in het schaken eigenlijk allemaal om. Hoe krijg je zo snel of zo mooi mogelijk de koning van je tegenstander op de knieën.

Shah Mata is een schaakvereniging die speelt in Rotterdam-Zuid. We zijn op 9 september 1970 opgericht en komen voort uit een fusie van de schaakverenigingen De Zwarte Dame en Gambiet. Dat betekent dat we in 2020 ons 50-jarig jubileum vieren.

Stand van zaken bij Shah Mata

Momenteel spelen we met vier teams in de RSB-competitie en op zaterdag speelt één team in de 5e klasse KNSB. Het eerste team speelt in de hoofdklasse. De overige teams spelen dit seizoen in de tweede en derde klasse. We hopen echter op promotie van in ieder geval één team.

Waar en wanneer speelt Shah mata

Iedere dinsdagavond spelen we in een zaal van de De Nieuwe Nachtegaal, Mezenhof 1, 3082 ZE in Rotterdam Charlois. Het is een prachtige zaal met een mooie bar gelegen naast Tante Sjaar. De ingang is aan de Albatroslaan. Dit is voor de RSB-competitie. Voor de KNSB-competitie is de ingang  Mezenhof 1, hoogbouw eerste verdieping.

Het ledental loopt na een gestage teruggang inmiddels weer langzaam op en bedraagt nu 45 leden. Op de clubavonden zijn gemiddeld zo'n 36 enthousiaste schakers aanwezig.

Op welke wijze kunt u ons speellokaal bereiken?

Kaartje op Google Maps

Routebeschrijving openbaar vervoer:

Routebeschrijving per auto:

Contributie

De contributie voor lidmaatschap van Shah Mata bedraagt:

De contributie kan gestort worden op IBAN: NL02INGB0000268577,
t.n.v. penn. Schaakvereniging Shah Mata te Poortugaal


Laatste wijziging: 21 september 2018

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS