Free Web Counter                                                                            “SponsorKliks,

Nieuws

15-10-2017

Ruime overwinning eerste team

 

 Hierbij een verslag van Bram Steijn met alimatie

8-10-2017


Beste lezer,

The wind has changed. Rustig en in aanwezigheid van wie hij liefhad, is donderdagavond 5 oktober Jos de Rooij overleden.

Bijgaand de digitale versie van de rouwkaart, met daarin meer informatie over de afscheidsbijeenkomst van Jos en het online te tekenen condoleanceregister. Deze bijlage mag met anderen gedeeld worden. (Helaas is de kwaliteit van dit bestand niet goed, maar we kozen ervoor om niet langer te wachten met het verzenden van dit bericht.)

Rouwkaart Jos de Rooij

Met vriendelijke groet,

Ria Verhoogh
 

In memoriam Jos de Rooij

 

Met diepe droefenis heeft het bestuur kennis genomen van het overlijden van Jos. Hoewel niet onverwacht komt zijn overlijden toch wel heel snel. Op de ALV deed hij nog een bewogen oproep voor een nieuwe wedstrijdleider en vertelde hij hoe hij die rol had opgepakt en dat ‘de rol van wedstrijdleider wel meeviel’. Wij hebben Jos leren kennen als een bevlogen, behulpzame en vriendelijke man die altijd open stond voor anderen.

Hij begon als huisschaker waar hij langzaam bijleerde en steeds beter ging spelen. Toen we moeite hadden om een wedstrijdleider te vinden bood hij aan om dat te gaan doen. En hij deed dat met verve. Samen met Gerard heeft hij ons huidige competitiesysteem verder ontwikkeld, waarmee hij aan de basis staat van een zeer goed lopende interne competitie. Iets dat slechts weinig schaakverenigingen kunnen zeggen.

Toen 2 jaar geleden het verzoek kwam om een jeugdtoernooi te organiseren, pakte Jos dat direct op en ook dat maakte hij – samen met andere leden – tot een groot succes. Hoewel minder lang lid dan anderen, was Jos er voor de vereniging. Het kwam dan ook een schok voor ons – maar uiteraard vooral voor hem en zijn familie – dat hij ernstig ziek was. Aanvankelijk zag het er naar uit dat hij de ziekte zou kunnen overwinnen, maar al snel bleek dat helaas niet zo te zijn. Jos was heel open over zijn ziekte en heeft zolang als mogelijk zijn werk als wedstrijdleider gedaan. Het is heel triest dat dit op deze manier moet eindigen. Ik kan niet anders dan Ria, zijn kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe te wensen. Ik weet zeker dat ik dat namens jullie allen doe.

Bram Steijn

Voorzitter Shah Mata


30-09-2017

Shah Mata II vs Hoeksche Waard I : 5,5 – 2,5.

De eerste wedstrijd van het seizoen 17/18 werden we gekoppeld aan de Hoeksche Waard I , promovendus uit 3C. Vooraf had ik deze wedstrijd aangestipt als gelijkwaardig.
Ons team was versterkt door Cees van Oosterom, die na een uitstapje van een paar seizoenen CE weer teruggekeerd was op het oude nest.

Cees aan bord 1 , speelde met zwart tegen Gert van Driel , een oude bekende uit de RSB training. Gert vertelde dat het kampioenschap van De Hoeksche Waard , steevast stuivertje wisselen was , tussen Walter van Dijk en zijn persoontje. De partij tussen Gert en Cees bleek een echte vechtpartij. In het middenspel wist Cees een pion buit te maken. In het eindspel plaatste Gert nog een aantal valstrikken maar Cees loodste de partij secuur naar winst !

Ondergetekende speelde aan B2 tegen Walter van Dijk. De partij ging rustig van start , bleef een poos in evenwicht. Totdat ik , na een uurtje spelen , een kromme vonk trok. Had het plan opgevat om met b4-b5 de damevleugel van de tegenstander aan te tasten en na bc5x de pion met goed spel via Tb1 of Db3 terug te winnen. Had echter tijdens het vooruitberekening , de zwarte pion op a5 vergeten , dus zwart speelde na wits Tb1 doodleuk b4. Weg pion . Kort en goed , het werd een avond keepen , wat uiteindelijk op zet 46 toch nog , eeuwig schaak opleverde.

Dik van der Pluijm , B3 , tegen Jan de Mik . Klassieke opening , tijdens het middenspel had zwart licht voordeel. Later tijdens het eindspel , Dik spelend op de extra tijd , kreeg wit een paar mooie kansen op voordeel. Die werden niet benut , waardoor deze partij ook op remise uitliep.
Tussenstand 2-1 voor de thuisploeg.

Roel Warnik vs Ron van Leeuwen op B4. Zag dat Roel goed bezig was , met 2 verbonden vrijpionnen leek hij Ron , vorig seizoen nog goed voor RR111R1 , overspeeld te hebben. Later verloor wit een pion maar zonder verder in gevaar te komen , haalde Roel het punt binnen !

Teun Koorevaar speelde met zwart op B5 tegen Bas van Dijk. Net als Ron van Leeuwen bleef Bas van Dijk vorig seizoen ongeslagen R1R1-11. Voor Teun geen reden om Bas met zijden handschoenen aan te pakken, integendeel ! Teun maakte er onder het genot van een glas witte wijn weer een heerlijke aanvalsavond van. Ook voor Teun mochten we een punt bijschrijven !

Franka van Vlokhoven op B6 vs Frans op de Beek. Franka offerde een pion voor aanval , maar die kwam niet echt van de grond. Daarop moest Franka in een T eindspel flink keepen maar dat deed zebekwaam , remise.

Rémy Rutten met zwart op B7 vs Cees v/d Berg. Cees was vorig seizoen nog goed voor 4 winstpartijen R111-10. Rémy kwam in het middenspel een stuk achter maar toen kwam onze vechtmachine pas goed op gang. Had hij een paar dagen geleden niet als enige van GM Jorden van Foreest gewonnen , in een blindsimultaan bij het Basamro toernooi ?! Rémy knokte zich naar een paar verbonden vrijpionnen waarmee hij zijn opponent het bos inspeelde !

Dolf Rijkeboer B8 vs Johan Hopman. Dolf , ik heb graag 7x wit ,maakte er weer een scherpe pot van . In een dame loper eindspel stond Dolf grandioos maar toch ging het ergens mis , wat Dolf moestgenoegen nemen met een eitje.

Zo kwam de einduitslag van Shah Mata 5,5 vs Hoeksche Waard 2,5 op het scorebord , waarbij dient opgemerkt te worden dat het er halverwege de avond veel minder rooskleurig uitzag !
Wat gebeurde er verder in onze groep ? Promotiekandidaten Pascal en Dordrecht III hielden elkaar in evenwicht. Echt opvallend was de winst van Maassluis tegen III-T- I. Maassluis versterkt met Martin v/d Hidde 1971 en Jos Kruidenier 1873 bleek te sterk tegen een dramatisch verzwakt III-T- I. Geen Botma 2007 , Huijsdens 1911 of Wong Tsai 1903. Zonder deze heren is III-T- I titelkandidaat af.

HvC.

20-09-2017

Met grote verslagenheid is tot ons gekomen het bericht dat Ester Groen de vrouw van Gerard Groen op 16 september 2017 is overleden.
Er zal een afscheidsdienst worden gehouden zaterdag 23 september om 10 uur in de aula van uitvaartcentrum Van der Spek, Berkelse Poort 33 te Berkel en Rodenrijs. Aansluitend is om ongeveer 11u30 de begrafenis op de algemene begraafplaats Bleiswijk,
Hoekeindseweg 23 te Bleiswijk, waarna de condoleance vanaf 12 uur zal worden gehouden in het uitvaartcentrum aan de Berkelse Poort.

Namens het bestuur en de leden van Shah Mata wensen we Gerard Groen en zijn Familie veel sterkte toe deze moeilijke tijd.

16-9-2017

Beste leden van Shah Mata
het oude nieuws is weg gezet in het archief

Beste leden van Shah Mata

Dinsdag 12 september 2017 start de nieuwe Competitie.

Indien u niet kunt deelnemen afmelden bij de wedstrijdleider
Marcel Batist, telefoonnummer: 0621542523, emailadres marcel1971@gmail.com

JAN VAN IEPEREN OVERLEDEN.

Op donderdag 24 augustus is Jan van Ieperen, op 66-jarige leeftijd, door een hartstilstand in zijn slaap overleden. Jan was lid van Shah Mata sinds het Zomertoernooi van 2013. Hij was een aardige wat stille man, die rustig zijn partijtje speelde en een biertje dronk. Na 40 jaar bij het Clara/Maasstad Ziekenhuis gewerkt te hebben, was hij vorig jaar met pensioen gegaan. Hij was in die tijd ook verhuisd van de Oranjeboomstraat naar een mooie flat op de Gorgiashof. Helaas heeft hij daar niet lang van mogen genieten. Jan is begraven op 31 augustus op de Zuiderbegraafplaats.   
Valid HTML 4.01 StrictValid CSS 

---------------------------------------------------------------------------------------------- link